اخیراً انجمن طیور آمریکا از اتمام یک پروژه تحقیقاتی در دانش گاه آرکانزاس در موضوع مزایای زیر و رو کردن بستر جوجههای گوشتی خبر داده هست . این پروژه چکیده از برنامه پژوهشی جامع انجمن، دربرگیرنده همه فرایند تولید و فرآوری مرغ و تخم مرغ است .
پزشک معالج یی لیانگ از دانش گاه آرکانزاس و گروهی از دانشمندان دانش کده آرکانزاس، دانشکده ایالتی اوکلاهاما، و دانشگاه ایالتی میسیسیپی، به تازگی پروژه ای را به اتمام رسانده اند که به بررسی اثر windrowing بستر جوجههای گوشتی در درون سالن بر دست اندرکاران تأثیرگذار ساخت و حالت محیطی پرداخته است .
طبق نتایج بدست آمده شما پاتوژنهای بیماریزا نظیر انواع کلستریدیوم و باکتری ای .کلای پس از windrowing بستر، کاهش یافتند . با انجام windroed مقدار رطوبت بستر به میزان قابل توجهی کاهش یافته و کیفیت پنجه پا افزایش مییابد . نتیجه این تحقیق نشان دادکه تغییری از اندازه فسفر محلول در آب سالنهایی که بستر آنها windrowed شده بود و آنهایی که بستر آنها windrowed نشده بود وجود ندارد . ولی عمل Windrowing بستر موجب از فی مابین رفتن بوی آمونیاک ناشی از بستر نگردید .
به طور کلی، عمل windrowing تأثیرات مثبتی بر اکثر پارامترهای مورد مطالعه داشت و هیچ نوع تأثیر نامطلوبی گزارش نگردید . این عملیات به آسانی دست اندرکاران بیماری زا در تالار های طیور و رطوبت بستر را کاهش داده و کیفیت پنجه پا را ارتقا میدهد که همگی از فاکتورهای کلیدی و مؤثر رویش طیور گوشتی محسوب میشوند .
درحال حاضر بایستی دید طبق نتایج بدست آمده آیا در مزارع تبارک پرورشی، انجام چنین اقداماتی، عملیاتی می شود یا خیر؟
- ۹۷/۰۶/۱۷