- چربی شیر سبب ساز نامحلول شدن واکسن و احتباس آن در ذرات چربی و در سود اتلافآن می گردد لذا استعمال از مواد شیمیائی تصنعی و مصنوعی و سنتتیک مانند cevamune،بر مصرف شیر ترجیح دارد . خاصیت اضافی این مواد سنتتیک نسبت به شیرآن میباشد که با رنگی نمودن نوک و چینه دان، قابلیت و امکان ارزیابیِ اندازه پوششِ عملیات واکسیناسیون را فراهم میسازد . در صورتی 90-80% جوجه ها رنگی گردیده باشند واکسن عالی توزیع شده هست . رنگ ایجاد شده 2-1 ساعت بعد از آن از بین میرود و نظارت بایستی قبل از آن فیس گیرد .
- آب مصرفی باید غیر از آب جانور در سیستم آب رسانی مرغداری باشد . چرا که این سیستم به واسطه عبور از تانکرها و لولههای فلزی حاوی رسوبات شیمیایی و دارویی و املاح فلزی می باشد . لذا بهتراست آب موضوع نظر برای واکسن، در بشکه های پلاستیکی مستقل ریخته گردیده و واکسن در آن ها تهیه و تنظیم شود .
- میزان آب مصرفی برای واکسن می بایست به میزانی باشد که ظرف 2 ساعت پس از ریخته شدن در آبخوری ها به طور کل مصرف شود وگرنه واکسن به مرور زمان، در گیر کاهش عنوان میگردد . لذا در زمستان -ها 4-3 ساعت و در تابستان ها و فصول گرم، 2-1 ساعت قبل از مصرف واکسن به گله تشنگی داده میشود تا آب حاوی واکسن به سرعت مصرف شود . به طور کلی میزان تشنگی و اندازه آب مصرفی در غایت دستور می بایست به نحوی تهیه و تنظیم و محاسبه شودکه محلول واکسن طی2ساعت مصرف گردد .
- ازپرکردن آبخوری ها می بایست اجتناب کرد چرا که هجوم جوجه های تشنه به آن ها منجر سر ریز شدن آب به بستر و پرت و اتلاف واکسن ازطرفی و کثیف کردن بستر با ویروس زنده از طرف دیگر میگردد .
- اندازه آبخوری ها پس از واکسیناسیون باید به 2 برابر وضعیت عادی ارتقاء داده شود تا واکسن در اسرع وقت مصرف گردد . کل بازه توزیع واکسن در آبخوری های هر سالن، نباید از 5 / . ساعت عمده شود .
- آبخوری ها می بایست از بخاری و مرکز ها حرارتی مسافت داشته باشند تا گرمای آن ها واکسن ها را تخریب نکند . پس ازعملیات واکسیناسیون،باید باراه رفتن درون تالار ها،جوجه هاراتحریک به آشامیدن آب کرد .
- قرار تصاحب کردن مستقیم واکسن در معرض هوا، باعث تخریب آن می شود . لذا خوب تر است نیم ساعت گذشته از تنظیم واکسن، محلول شیر و آب و یا محلول سوامیون و آب را تهیه و تنظیم کرد و بعد از آن از نوترالیزه شدن املاح آب،2سی سی از محلول بدست آمده، با سرنگ، در ویال حاوی واکسن تزریق و حل شود و بعد از ایجاد محلول تازه ،آن را به سایر محلول اضافه نمائیم . خط مش دیگر هم آن میباشد که درپوش ویال،در پایین آب و در باطن محلول گشوده شود تا در معرض هوا قرار نگیرد .
- بهترین دوران واکسیناسیون صبح زود است .
- ۹۷/۰۶/۱۲